Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Werken aan gezondheid

Hoe gaat dat dan, online naar een gezondere leefstijl?

Professionele (online) begeleiding kan je helpen op weg naar een gezonde leefstijl: een beter voedings- en bewegingspatroon ontwikkelen, meer rust creëren, een goed slaappatroon aanleren en nog veel meer!

Mirro

Regio Den Bosch en Bommelerwaard hebben gekozen voor de professionele aanpak van Mirro. Stichting Mirro helpt om mentaal fitter te worden met themagerichte modules zoals: piekeren, stress, rouw, mantelzorg en de overgang.


De online zelfhulp modules helpen om inzicht te krijgen in je mentale gezondheid. Met tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Je kunt de online zelfhulp modules zelfstandig en anoniem doorlopen op het moment dat het jou uitkomt.


Bekijk alle zelfhulpmodules

Digitale Zorg Gids

Ontdek op deze website welke apps en andere digitale middelen jou kunnen helpen bij je gezondheid en zorg.


Ga naar Digitale Zorg Gids.nl

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en helpt jou om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen. Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank.


Download hier de app

Wat zijn betrouwbare apps en websites over ziekte en gezondheid?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om informatie over het lichaam te krijgen. We hebben als huisartsen in de regio een selectie gemaakt welke websites en apps betrouwbaar, makkelijk in gebruik en van toegevoegde waarde zijn. Deze websites en apps bevorderen de gezondheid en vergroten de controle over eigen gezondheid of ziekte.

Moet Ik Naar De Dokter (MINDD)?

Snel weten of je naar de dokter moet? Met deze tool krijg je meteen duidelijkheid. Op die manier weet je wat je moet doen en voorkom je onnodig wachten bij de huisarts of huisartsenpost. Ga naar de website of download de app in de Apple Appstore of Google Playstore.


Ga naar MoetIkNaarDeDokter

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is dé website waarmee je betrouwbare informatie over ziektes krijgt. Deze website is gemaakt door huisartsen en is gebaseerd op de landelijke richtlijnen huisartsenzorg. Een écht onmisbare website voor uitleg en advies over gezondheid en ziekte. Raadpleeg deze dienst altijd eerst voor je contact met de huisarts opneemt.


Ga naar Thuisarts.nl

Volgjezorg

Op Volgjezorg regel je toestemming en volg je wat er met jouw medische gegevens gebeurt. Welke gegevens zijn er via het Landelijk Schakelpunt gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn ze bekeken? En wanneer? Zo weet je altijd wat er met je medische gegevens gebeurt.​​​​​​​


Ja, ik geef toestemming!

Regionaal Trainingscentrum

Het Regionaal Trainingscentrum biedt kosteloze trainingen en cursussen aan voor alle inwoners van de gemeenten ’s-Hertogenboch, Vught, Sint Michielsgestel en Boxtel.


Bekijk trainingen en cursussen

Apotheek.nl

Apotheek.nl is dé website voor al je vragen over (zelfzorg) medicijnen en vergoedingen met instructievideo’s. Ga naar de website of installeer de Webapp.


Ga naar Apotheek.nl

Verwijsafspraken.nl

Twijfel je of de huisarts een verwijzing moet schrijven? Wil je vaststellen of de huisarts betrokken moet worden bij het aanvragen van herhaalmedicatie? Of wil je weten of de zorg aan onverzekerden door de huisarts gedeclareerd kan worden? Verwijsafspraken.nl geeft antwoord op de vraag in welke situaties de huisarts betrokken moet worden en wanneer niet.


Ga naar verwijsafspraken.nl

Hoe gaat het? (Vul de vragenlijst Positieve Gezondheid in)
Hoe gaat het? Die vraag krijg je vaak als je bij een arts of hulpverlener komt. Misschien denk je dan – net als veel anderen – dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met je ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over je gezondheid en je welbevinden. En ook niet over wat JIJ nodig hebt om je beter te voelen.

Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf goed weet wat belangrijk is. En dat je daarover met je huisarts, praktijkondersteuners of andere zorgverleners kunt spreken.

Vul de vragenlijst in en neem de uitslag mee naar jouw zorgverlener.

Vragenlijst Positieve Gezondheid